سال ها قبل کولرهای گازی به یک مدل پنجره ای ختم می شدند که به آن window air conditioner  گفته می شد، با پیشرفت دنیای تکنولوژی و صنعت تهویه مطبوع، کولر هایی با نام Split air conditioner وارد بازار جهانی شد. این کولر ها دارای یک پنل داخلی (Indoor unit ) و خارجی (Outdoor Unit) بوده است و به همین دلیل به آن SPLIT گفته می شود. 
با توجه به این می توان گفت تلفظ درست ” اس پِ لی ت ” اسپِلیت است و اسپیلت روش غلط تلفظ این کلمه می باشد. گاهی دیده شده است که حتی اسپلیت نیز نوشته و تلفظ می شود که این نیز به کل اشتباه است. 
 اسپلیت ها در کشور ما به دو دسته داکت اسپلیت که در کشورهای انگلیس زبان داکت تایپ ( DUCT TYPE ) و اسپلیت های کولرگازی (کولر اسپلیت)( SPLIT AIR CONDITIONER ) شناخته می شوند که توقع می رود شرکت ها و خریداران به روش صحیح تایپ آن دقت کنند. 

اسپلیت گری، هایسنس، اجنرال، ال جی، ایران رادیاتور از معروف ترین برندهای اسپلیت در بازار ایران می باشد

اسپلیت یا اسپیلت

اسپلیت یا اسپیلت، مساله ای است که برای بسیاری از کاربران سوالاتی را به وجود آورده است. هر دو کلمه برای تلفظ نام این محصول به کار برده می شود و بسیاری اطلاع ندارند که در واقع کدام یک صحیح است. این واژه برای محصولی به کار برده می شود که شباهت بسیاری به کولر گازی داشته و برای گرم یا خنک کردن محیط به کار می رود. شرکت های مختلفی از جمله سامسونگ، ال جی، توشیبا و … انواع مدل های این محصول پر کاربرد را تولید و به کاربران عرضه کرده اند. برای اینکه اطلاعات شما کاربران گرامی صحیح باشد، این مقاله را به بررسی این موضوع اختصاص داده ایم که بالاخره تلفظ صحیح نام این دستگاه کدام است: اسپلیت یا اسپیلت.

تفاوت معنای اسپلیت و اسپیلت

اگر در فرهنگ لغت جستجو کنیم، برای تعریف اسپلیت به نوعی کولرگازی یا تهویه که زیر مجموعه لوازم خانگی است اشاره شده است. این در حالی است که در جستجوهای ما برای معنای کلمه اسپیلت هیچ توضیحی یافت نشد. از این رو به نظر می رسد “اسپلیت” تلفظ صحیح نام این دستگاه محبوب باشد. همچنین جالب است بدانید که کلمه Split یک کلمه بیگانه است که وارد فرهنگ ما شده و به معنای ” دو نیم کردن ” و یا ” از هم جدا ” می باشد.

انواع اسپلیت

به طور کلی دو نوع اسپلیت یا اسپیلت تولید و به بازارهای جهانی عرضه شده است. داکت اسپلیت و کولر گازی نام این دو نوع هستند که تلفظ لاتین آنها به ترتیب ( DUCT TYPE ) و ( SPLIT AIR CONDITIONER ) می باشد. برخی از این مدل ها تنها باد سرد تولید می کنند و برخی دیگر، علاوه بر خنک کردن محیط قادر به ایجاد و انتشار گرما نیز هستند. اسپلیت ها به دلیل کیفیت هوای مطلوب و نیز کم دردسر بودن کارشان، به خصوص در کشور ما که منطقه ای گرم و خشک محسوب می شود طرفداران بسیاری دارند. به طوری که در سال های اخیر شاهد افزایش تعداد اسپلیت ها در منازل، مغازه ها و شرکت های صنعتی و تجاری بوده ایم.

مزایای استفاده از کولر گازی اسپلیت نسبت به کولر آبی

  • توانایی کار در فضای با رطوبت بالا: این نوع از سیستم‌های تهویه مطبوع، می‌تواند در مناطق شرجی مورد استفاده واقع شود. حال آنکه کولرهای آبی، در مناطقی که هوای شرجی و مرطوب دارند، کاملاً بلااستفاده و ناکارآمد خواهد بود.
  • بدون نیاز به آب: این سیستم‌ها، بر خلاف کولرهای آبی، برای کار نیازی به آب ندارند و بنابراین از مصرف میزان قابل توجهی آب، جلوگیری می‌کنند.
  • ایزولاسیون هوای داخلی و خارجی: در این نوع سیستم‌ها، از یک سیال ثانویه، (برای مثال گاز R-134A) برای انتقال حرارت استفاده می‌شود، حال آنکه در کولرهای آبی، مستقیماً از هوا به عنوان سیال منتقل کنندهٔ حرارت استفاده می‌شود.
  • نحوهٔ سرماسازی: چگونگی ایجاد سرما در بسیاری از وسایل سرماسازی مانند کولرگازی، یخچال و آب سردکن مشابه است. در کولر گازی همانند یخچال از تبدیل گاز به مایع به وسیله افزایش فشار و در نتیجه تولیدسرما که در اثر تبدیل مایع به گاز ایجاد می‌شود، برای رسیدن به هدف مورد نظر (خنک نمودن محیط) استفاده می‌کنند. تنها تفاوت را می‌توان در خنک کردن کندانسور (رادیاتور) دانست که در کولر گازی به وسیله هوای دمیده شده بر روی آن گرمای لازم گرفته می‌شود در حالی که در یخچال برای داشتن هوای خنک از دمیدن هوا بر روی اواپراتور استفاده می‌گردد.

پین کردن این در Pinterest

به اشتراک بگذارید